The Last of Us: een einde aan de vloek op de gameverfilming?

 The Last of Us: is de vloek van de game verfilming voorbij?








Hoewel de twee media film en games al jaren steeds dichterbij elkaar komen en elementen van elkaar overnemen/ gebruiken zijn er legio pogingen te noemen waarbij het succesvol verfilmen van een game, flink is gefaald. 
Andersom blijkt de formule vaak beter te werken, maar mislukte games van films zijn er ook zeker wel te vinden. Is de serie The Last of Us dan de titel die gaat bewijzen dat verfilmingen van games wel degelijk mogelijk zijn?


Even los van het feit of de sfeer, inhoud en opzet van de game The Last of Us goed overkomt in deze vooralsnog 9 delige en één seizoen tellende serie, is The Last of Us een ijzersterke reeks geworden.
De vergelijkingen met andere films en series die het thema behandelen van een post apocalyptische wereld met een select groep overlevenden, is makkelijk te maken. Maar het zijn de elementen van deze serie samen die het alles behalve de zoveelste vergelijkbare uitvoering maakt van een bekende formule. 

Dat The Last of Us op een succesvolle gamereeks is gebaseerd, steken de makers van de serie niet onder stoelen of banken. De wijze waarop je bepaalde scénes volgt, het cameraperspectief wisselt naargelang je meer op de huid zit tijdens de actie of juist een wijder perspectief, de claustrofobische sfeer, alles komt heel erg 'game achtig' over en het zorgt ervoor dat je je nauw betrokken voelt bij de personages en wat ze moeten doorstaan. 

Tel daar eens bij op dat de casting uitstekend is. Pedro Pascal en Bella Ramsey vormen samen een nagenoeg perfect koppel als de twee hoofdpersonages. Ze vullen elkaar aan qua stijl en rol en er is duidelijk een goede chemie. Ook overige rollen worden meer dan uitstekend ingevuld door de gekozen castleden. Leuk ook dat de makers meerdere stemacteurs uit de games, hebben gekozen om nu een personage te vertolken. Al deze succesvolle elementen worden gemixt met een mooie score waarbij de muziek soms erg intens is. 

The Last of Us bewijst zondermeer dat een game succesvol over brengen naar een serie heel goed mogelijk is. Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar The Last of Us legt wel een benchmark neer voor toekomstige game verfilmingen. Natuurlijk zitten er kleine haarscheurtjes in de serie, zo gaan sommige afleveringen net wat te langgerekt in op een achtergrondverhaal, wat het tempo niet altijd ten goede komt, maar het zijn wel echt hele kleine scheurtjes die de succesformule nauwelijks in de weg zit. Met enige afstand is The Last of Us een van de meest interessante 'big budget' series van dit moment.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Watchlist Nov. 2023

Watchlist Jan. 2024

Watchlist Dec. 2023